Friday, February 6, 2009

Kem Bistari Solat (KBS) kali pertama.

KBS merupakan satu program yang wajib dilaksanakan oleh guru-guru j-Qaf. Kem ini merupakan medan yang begitu baik dalam mendidik para pelajar untuk solat dengan sempurna.
Hari ini (7.2.2009), SKSS telah melaksanakan KBS yang pertama dengan jayanya.Kem dimulakan tepat jam 8.15 pagi di mana para pelajar tahun 1 dikumpulkan di dalam surau sebelum diberikan taklimat lebih kurang satu jam oleh Ustazah Noraini.

-----Gambar akan disertakan nanti----

Lebih kurang jam 10.00 pagi, para pelajar dipecahkan mengikut kumpulan yang telah ditetapkan. Setiap kumpulan tersebut akan dibimbing oleh para fasilitator yang terdiri daripada guru-guru j-Qaf,guru-guru lain dan para pelajar dari sekolah menengah sekitar Kulim. Seterusnya mereka diberi jamuan pagi di kantin sekolah.

---------gambar-----------

Selesai Makan, para pelajar memulakan aktiviti mereka iaitu belajar mengambil wuduk'.Para pelajar dibimbing oleh para fasilitator.

-----Gambar----

Pada jam lebih kurang 11.00 pagi, pelajar sekali lagi dikumpulkan di dalam surau bersama fasi masing-masing untuk sesi LDK.Seterusnya pada jam 11.15,para pelajar diberikan taklimat terakhir.

---------gambar---------

Jam 12.00 tengahari, KBS kali pertama selamat disempurnakan dengan jamuan tengahari.

----gambar-----

Lebih kurang jam 12.30, semua peserta dan fasi bersurai.

No comments:

Post a Comment